Magyarokat jelöltek Emmy-díjra

Forrás: Shutterstock -
Emmy-díj film magyarok díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két kategóriában is jelöltek magyarokat az Emmy-díjra.

Őrületes elismerést jelent a magyar filmgyártásnak Gera Marina színésznő és a Trezor című alkotás Nemzetközi Emmy-díjra jelölése - mondta el az MTI-nek Lajos Tamás producer. Gera Marinát az Örök tél című film főszerepéért a legjobb színésznő, Bergendy Péter Trezor című alkotását a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában jelölték az elismerésre. Mindkét film producere Lajos Tamás volt.

A Nemzetközi Emmy-díj több mint 40 éves fennállása óta ezek az első magyar jelölések - emelte ki Lajos Tamás, aki szerint a szakmai elismerés mellett a jelölés világosan igazolja azt a koncepciót, hogy a televíziós műfajok, sorozatok és filmek felé kell fordítani a magyar mozgóképipar szekerét, mert ez a leghatékonyabb mód, hogy visszajusson a filmgyártás eredménye a finanszírozóhoz, azaz az adófizető állampolgárhoz.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Lajos Tamás szerint Gera Marina és a Trezor jelölése mutatja a nemzetközi szinten is jelentős érdeklődést a történelmi drámák és témák iránt.

Nemzetközi Emmy-díjjal az Egyesült Államok területén kívül vetített legjobb televíziós produkciókat ismerik el. A díjakat először 1973-ben adta át a Nemzetközi Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája (IATAS). 2019-ben 11 kategóriában 21 országból 44 jelölt versenyez a rangos elismerésekért. Minden kategóriában négy versenyzőt jelöltek. Az idei díjakat nagyszabású gála keretében november 25-én adják át New Yorkban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.