Ferenc pápa elítélte a nők és gyerekek kizsákmányolását

Forrás: MTI/EPA/Diego Azubel -
nők gyerekek erőszak Ferenc pápa kizsákmányolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ferenc pápa elítélte a nők és gyerekek kizsákmányolását csütörtökön, thaiföldi látogatásának kezdetén Bangkokban.

A katolikus egyházfő kormánytisztviselők és diplomaták előtt a miniszterelnöki hivatalban mondott beszédében hangoztatta, hogy a gyerekeknek meg kell adni a jogot a méltóságteljes jövőhöz.

Anélkül, hogy megnevezett volna országokat, kiemelte: napjaink asszonyai és gyerekei különösen kiszolgáltatottak, ki vannak téve az erőszaknak, a kizsákmányolás minden formájának, a rabszolgasorsba taszításnak és más jellegű visszaéléseknek.

Lépéseket sürgetett egyben a térség legnagyobb megpróbáltatása, az emberkereskedelem ellen, amely szítja és táplálja a kényszermunkát és a szexipart. Miközben arra szólított fel, hogy irtsák ki a gonoszságnak ezt a formáját és állítsák helyre az áldozatok méltóságát, nagyobb nemzetközi összefogást sürgetett az általa felvázolt gondok megoldásában.

Ferenc pápa integet a híveknek, amint megérkezik a Szentszék bangkoki nagykövetségére a háromnapos thaiföldi apostoli látogatásának kezdetén Forrás: MTI/EPA/Diego Azubel

Beszédében egyben méltatta a thai hatóságok erőfeszítéseit az emberkereskedelem elleni küzdelemben. Ferenc pápa a tervek szerint a nap folyamán találkozik a thai királlyal, X. Rámával, majd misét mutat be a bangkoki stadionban, ahova mintegy 55 ezer embert várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.