Végre elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszának felújítása

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
metróvonal felújítás 3-as metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszán lévő megállók felújítása, miután szerdán aláírták az erről szóló szerződést - közölte a BKV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a szerződés nettó értéke 90,9 milliárd forint, a kivitelező a Swietelsky Építő Korlátolt Felelősségű Társaság lesz, és a teljesítési határidő 2022 vége.

A középső vonalszakasz rekonstrukciója már a déli szakasz átadása előtt elkezdődik - tették hozzá.
A tervek szerint 2020 márciusától az Arany János utca és a Ferenciek tere, 2020 júliusától pedig a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elindul a korszerűsítés. Az említett megállóhelyeken - az utastérben zajló munkálatok idején - a metrószerelvények megállás nélkül haladnak át.

3-as metró, felújítás, déli szakasz, Dél-Pest, térkép Forrás: BKK

A Nyugati pályaudvar és a Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz teljes lezárása a déli szakasz forgalomba helyezése után, 2020 végén várható. A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítása az utolsó ütemben, 2022-ben valósul meg - írták.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.