A brazil elnök Leonardo DiCapriót okolja az amazóniai tüzekért

Forrás: Getty Images/Copyright: Franco Origlia/Franco Origlia -
Amazónia tűz Leonardo DiCaprio
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jair Bolsonaro brazil elnök Leonardo DiCapriót okolja az amazóniai tüzekért, azt állítva, hogy az Oscar-díjas amerikai színész által támogatott nonprofit szervezetek a felelősek az Amazonas térségében pusztító erdőtüzek egy részéért.

Leonardo DiCapriót támadta a brazil elnök egy beszédében. Azzal vádolja a színészt, hogy az ő hibája az amazóniai esőerdők leégése.

DiCaprio jó fej, mi? Pénzt ad, hogy felgyújtsák az amazóniai esőerdőket"

A brazil elnök szerint Leonardo DiCaprio tehet az amazóniai tüzekről Forrás: Getty Images/Copyright: Franco Origlia/Franco Origlia

Az amerikai színész környezetvédelmi szervezete ötmillió dolláros támogatást ajánlott fel az Amazonas térségének megóvására az után, hogy az esőerdő jelentős része odalett a júliusban és augusztusban tomboló tüzekben.

Bolsonaro pénteki megjegyzését megelőzően rendőrségi razziát tartottak két nonprofit szervezet székhelyén az amazóniai Pará államban.

A hatóságok számos önkéntes tűzoltót őrizetbe vettek, majd elengedtek. A helyi rendőrség szerint az érintettek ellen azért indult vizsgálat, mert állítólag ők okoztak tüzet,

hogy anyagi támogatáshoz jussanak a nonprofit szervezeteken keresztül. A szövetségi ügyészek vizsgálata azonban a helyi földfoglalókat hozta ki elsőszámú gyanúsítottként - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.