33 kilóra fogyott a lány, miután erőszak áldozata lett

Forrás: Shutterstock -
depresszió éheztetés erőszak anorexia áldozat éhezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Natasha 33 kiló volt, kihullott a haja és elvesztette a fogait is, azonban nem anorexia, hanem súlyos depresszió miatt.

A skóciai Dundee-ban élő Natasha Ross ma 35 évesen bevallja, hogy még mindig elborzad azokon a képeken, amelyek akkoriban készültek róla. Pedig azokat a fotókat direkt az ő kérésére készítették, mert úgy érezte: jobban szembesítik önmagával, mintha a tükörbe nézne.

Nemcsak hogy alig 33 kiló volt, hanem a haja kihullott és elvesztette a fogait is. Annyira legyengült, hogy a végén már járni is alig tudott.

– írja a Mirror.

A bajok négy éves korában kezdődtek, amikor az egyik családtag fizikai erőszakot követett el rajta, de erről a család többi tagja nem tudott. Tizenhat éves volt, amikor Ibizán újra szörnyű erőszak áldozata lett és erről csak nemrégiben beszélt szeretteinek. Most visszatekintve már tudja, hogy ez a két rettenetes élmény vezetett a súlyával való keserves küzdelméhez, amelyet mentális problémák előztek meg.

Sokan azt hitték róla, hogy anorexiás, holott valójában súlyos depresszióban szenvedett. Három hét alatt 12 kilót fogyott, mert egyszerűen képtelen volt enni. Családja könyörgött neki, hogy egyen, de a lány agya leblokkolt. Amikor mégis tudott enni, akkor sem vett többet magához két üveg bébiételnél. -írja a szeretlekmagyarorszag.

„Bőrömön piros foltok ütköztek ki, izmaim és inaim elszakadtak. Mindenem fájt, még egy egyszerű lehajolásra is képtelen voltam. Párnákra ültem, felfújható gyűrűt tettem a fürdőkádba, de semmi sem használt"

– emlékszik vissza Natasha. De ez már a múlté. Natasha ma már normális életet él, kisegítő munkásként dolgozik egy helyi közösségben.

Az 54 kilós nő reméli, hogy történetének megosztása másokat is ösztönöz arra, hogy kibeszéljék magukból fájdalmukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.