Elindult a Mikulástroli

Forrás: www.arpadkurucz.com/Kurucz Arpad -
BKK tömegközlekedés troli Mikulástroli mikulás télapó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap útjára indult Mikulástroli. A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes trolibusz különleges megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik, és gyűjti a rászorulók számára az ajándékokat.

December 5-én útjára indult a Mikulástroli Budapesten. A kampány keretében az utasok nemcsak együtt trolizhatnak a Mikulással, de leadhatják azokat a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálat részére, amely idén 16. alkalommal kezdte meg hagyományos ünnepi adománygyűjtő akcióját. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe is eljutnak, hogy megörvendeztessék a gyerekeket.

Mikulástroli Forrás: www.arpadkurucz.com/Kurucz Arpad

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit körülbelül 10000 db alacsony fogyasztású LED-ből összeállított fényfüzér biztosítja, valamint különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról.

A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig meghosszabbított útvonalon közlekedik: a 72-es trolibusz vonalán közlekedve például az Arany János utca helyett a Deák Ferenc térig, a 80A trolibusz vonalán közlekedve pedig a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd – ezzel biztosítva a lehető legtöbbek számára a Mikulástroli elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről a BKK menetrendjéből lehet tájékozódni.

Január 5-ig Fénytroliként közlekedik tovább

A Mikulástroli december 19-ét követően Fénytroliként közlekedik tovább a megszokott napi közlekedés részeként, január 5-ig. A Fénytroli olyan trolibusz vonalakon is közlekedni fog, amelyeket a Mikulástroli a kéthetes közlekedése során nem érintett – ezzel biztosítva minden trolibusszal elérhető kerület, térség számára a „Fénytrolis élményt". A jármű ekkor már nemcsak az esti időszakban, hanem egész nap elérhető lesz a meghirdetett vonalakon, ajándékokat ebben az időszakban már nem gyűjt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.