Harvey Weinstein többször megsértette az óvadék feltételeit

Forrás: AFP/Getty Images/Drew Angerer -
szexuális erőszak óvadék metoo Harvey Weinstein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szexuális erőszak miatt bírósági tárgyalását váró hollywoodi producer többször is megsértette az óvadék ellenében ideiglenesen szabadlábra helyezés feltételeit. 

Az ügyészség Harvey Weinstein óvadékának ötmillió dollárra emelését javasolta pénteken, mert a hollywoodi producer többször is megsértette az óvadék ellenében ideiglenesen szabadlábra helyezés feltételeit, számos alkalommal nem viselte az elektronikus nyomkövetőt, amikor elhagyta otthonát.

Joan Illuzzi, kerületi ügyészhelyettes az illetékes manhattani bíróságon pénteken rendezett meghallgatáson terjesztette elő indítványát.
Donna Rotunno, a producer ügyvédje cáfolta, hogy a vádlott szándékosan hagyta volna otthon a nyomkövetőt.

Műszaki problémákra, lemerült elemekre hivatkozott,

és azzal érvelt, hogy védence ilyen alkalmakkor soha nem próbált megszökni. Hozzátette azt is, hogy minden egyes bírósági meghallgatáson pontosan megjelentek. Az illetékese bíró elnapolta a döntéshozatalt jövő hétre.

Harvey Weinstein megszegte az óvadék feltételeit Forrás: AFP/Getty Images/Drew Angerer


Az ügyészség öt szexuális bűncselekmény, köztük szexuális erőszak miatt emelt vádat a producer ellen. A 67 éves Harvey Weinstein ártatlanságát hangoztatja, tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna a mintegy 70 nőt az elmúlt évtizedekben, akik ezzel megvádolták, és azt is tagadta, hogy 2006-ban és 2013-ban helytelen szexuális közeledést tanúsított volna két nő felé.

Minden esetről azt állította, hogy a szexuális közeledés és az aktusok kölcsönösek voltak

és közös megegyezésen alapultak.
A Weinstein-ügy tárgyalását 2020. január 6-án kezdik meg.

Ha elítélik az egykori sztárproducert, életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.


Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya 2017-ben robbant ki. A befolyásos hollywoodi producer bukása indította el a MeToo-mozgalmat, amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.