Jegesmedvék lepték el az orosz város környékét

Forrás: Ahutterstock / Készítette: Vladimir Wrangel -
Oroszország WWF jegesmedve
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcs-földi város közelében.

Az elmúlt napokban elárasztották az éhes jegesmedvék az Oroszország északkeleti részén fekvő Rürkajpij városának környékét - közölte az MTI a Természetvédelmi Világalap közleménye alapján. Több mint 50 kóborló jegesmedvét számoltak meg a csukcs-földi város térségében, ahol szokatlanul meleg idén a tél, és a közeli tengeri területeken nincs elegendő jégtakaró, ahol a ragadozók zsákmány után kutathatnának.

"Szinte valamennyi jegesmedve sovány" - mondta Tatjana Minyneko, a WWF helyi szervezetének illetékese. Ő vezeti a természetvédők azon csoportját, amely megpróbálja elejét venni a vadállatok és a helyi lakosság találkozásának.

A kép csak illusztáció Forrás: Ahutterstock / Készítette: Vladimir Wrangel

A jegesmedvék jelenléte ugyan nem szokatlan a térségben, azonban igen ritka, hogy ilyen nagy számban közelítsék meg a lakott területeket egy időben. December elejéhez képest a térségben szokatlanul meleg az idő, és bár a tengervíz kezd befagyni, a jégtakaró nem elég vastag, hogy a medvéket megtartsa.

Hónapokkal ezelőtt egy éhező jegesmedvét figyeltek meg a szibériai Norilszk térségében, több száz kilométerre délre természetes élőhelyétől. Az élelem után kutató éhes állatot befogták és Krasznojarszk állatkertjébe vitték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.