Legalább öt ember életét vesztette egy gázrobbanásban Eperjesen

Forrás: MTI/AP/TASR/Frantisek Ivan -
halál gázrobbanás Eperjes (Szlovákia)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendkívül erős gázrobbanás történt péntek délben egy 12 emeletes lakóház felső részében a kelet-szlovákiai Eperjesen, öt ember meghalt. 

A gázrobbanásban, amely a 9. és a 12. emelet közötti házrészben történt, legalább öt ember életét vesztette, sokan megsérültek - közölte az egészségügyi mentőszolgálat operációs központjának szóvivője mintegy két órával a tragikus esemény után.

Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy gázrobbanás miatt kigyulladt tizenkét emeletes épületnél Eperjesen Forrás: MTI/AP/TASR/Frantisek Ivan


Helyszíni jelentések szerint több ember a ház tetején rekedt, és az áldozatok, sérültek száma még változhat - jegyezte meg Alena Krcová.

A robbanást követően a ház felső része lángokba borult,

és rendőrségi szakértők szerint nem kizárt a lakótömb összeomlása sem. A hatóságok ezért nemcsak az érintett épületet, hanem a szomszédos lakótömböket is fokozatosan kiürítik. Az emberek ideiglenesen a környékbeli iskolákban kaptak elhelyezést. A mentési munkálatok folytatódnak. A robbanás konkrét okai egyelőre nem ismertek. Peter Pellegrini szlovák kormányfő és Denisa Saková belügyminiszter elindult a helyszínre - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.