Győri tanárkéselés: letartóztatták a tanárára támadó diákot

késelés diák tanár Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bíróság szombaton elrendelte annak a diáknak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban egy győri szakközépiskolában késsel támadt a tanárára.

A Győri Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a legsúlyosabb - a személyi szabadság elvonásával járó - kényszerintézkedést azért rendelték el, mert a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás nehezítésének veszélye, a tanúk befolyásolásának lehetősége.
A fiatalkorú gyanúsított letartóztatását egyéni elhelyezés keretében hajtják végre - közölték. A döntés végleges - olvasható a közleményben.

Letartóztatták a tanárját megkéselő diákot - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Csütörtökön egy 17 éves fiú, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója késelt meg egy 51 éves tanárnőt.

A tanárnő a hátán, alkarján sérült, utóbbi miatt műtét is vár rá.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkor azt közölte, hogy kész minden támogatást megadni a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek. A megyei főkapitányság emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.