Könyvlopás gyanúja miatt hazarendelték Mexikó argentínai nagykövetét

Forrás: Shutterstock -
nagykövet Casanova könyv diplomata lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könyvlopás gyanúja miatt hazarendelték vasárnap Mexikó argentínai nagykövetét.

A diplomatát azzal gyanúsítják, hogy megpróbált ellopni egy patinás Buenos Aires-i könyvesboltból egy könyvet a hírhedt kalandor és nőcsábász, Casanova életéről. A bolt egyik térfigyelő kamerája rögzítette, amint a 76 éves Oscar Ricardo Valero Recio Becerra újságba elrejtve megpróbálja kicsempészni a boltból a könyvet. A kijáratnál biztonsági őrök feltartóztatták. A diplomatát bekísérték a rendőrségre, ahol azonosítás után elengedték.

Könyvlopás gyanúja miatt hazarendelték Mexikó argentínai nagykövetét Forrás: Shutterstock

Az eset az argentin nagyváros egyik nevezetességének tartott El Ateneo könyvesboltban történt október végén. A szóban forgó könyv 750 argentin pezóba (3500 forint) kerül.

Marcelo Luis Ebrard Casaubón mexikói külügyminiszter vasárnap a Twitteren bejelentette, hogy hazarendelte a nagykövetet, és arra kérte a tárca etikai bizottságát, hogy vizsgálja meg az ügyet.

Amennyiben kiderül, hogy valódi a felvétel, a nagykövetet azonnal menesztik állásából.

A külügyminiszter leszögezte, hogy a tárca zéró toleranciát tanúsít a tisztességtelen magatartás iránt.
A diplomata augusztus közepén foglalta el állomáshelyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.