Kilenc évesen hagyta ott az egyetemet a csodagyerek

Forrás: NORTHFOTO/usage worldwide/Annette Birschel -
diplomás diploma tanulás csodagyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszakította tanulmányait a hollandiai Eindhoven egyetemén egy 9 éves belga-holland fiú, aki egészen addig jó úton haladt afelé, hogy a világ legfiatalabb diplomása legyen, mígnem szülei és az intézmény vitába keveredtek a diplomaszerzése dátumáról – adta hírül az MTI.

Laurent Simons novemberben került világszerte a címoldalakra, amikor még úgy volt, hogy év vége előtt megszerzi a villamosmérnöki alapdiplomát az Eindhoveni Műszaki Egyetemen és ezzel elnyeri a világ legfiatalabban diplomássá lett embere címet.

Az intézmény azonban hétfőn közölte Laurent-nal és a szüleivel, hogy ez a terv mégsem kivitelezhető, figyelembe véve, hogy a fiúnak még milyen sok vizsgált kellene teljesítenie a december 26-i születésnapja előtt.

Laurent Simons és szülei Forrás: NORTHFOTO/usage worldwide/Annette Birschel

"Nagyon érdekes, hogy mindez pont akkor történik, amikor épp véglegesítjük Laurent PhD-képzésének terveit egy másik egyetemmel. Laurent iránt hatalmas az érdeklődés az olyan egyetemek részéről, amelyeknek boldogan lenne a diákja. Sokan akarják Laurent-t, ő egy egyedülálló projekt, amelynek mindenki szeretne a részese lenni" -mondta az apa.

A szerb-amerikai fizikus és feltaláló, Nikola Tesla munkássága által inspirált Laurent a mesterséges szervek kutatásával akar foglalkozni és célja, hogy egy egész mesterséges szervezetet létrehozzon saját laboratóriumában.

A Guinness Világrekordok szerint a világ legfiatalabban diplomássá lett embere jelenleg az amerikai Michael Kearney, aki 1994 júniusában, 10 éves és 4 hónapos korára végezte el az egyetemet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.