Így sikerült átköltöznie Romániából Magyarországra Sánta Laci családjának

Forrás: Facebook -
Románia Nagyvárad Sánta László költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyermekkorában átélt megpróbáltatásairól mesélt Sánta Laci.

Sánta Lacinak nem volt könnyű gyermekkora. A színész a BEST magazinnak elárulta, szüleivel egy ideig Nagyváradon éltek és nagyon szerettek volna Magyarországra költözni, ám annak idején ez nem ment olyan könnyen. Nagyon szegények voltak, és kilátástalannak érezték ott jövőjüket. Egyszer, amikor megpróbáltak átszökni vonattal, elkapták őket, és Laci szüleit bilincsben vitték el.

Sánta László Forrás: Facebook

Később újra megkísérelték az akciót: a határőrparancsnok felesége egy kisebb vagyonért próbálta meg őket átcsempészni autóval a határon.

Édesapám és egy barátja a csomagtartóban feküdt, én a nő lábainál, a padlón. Már a kukoricásban jártunk, igen közel, amikor hirtelen a határőrök ránk fogták a fegyvereiket. Nehezen, de elhitték a mesét, hogy eltévedt kukoricaszedők vagyunk..." – mesélte a magazinnak.

A családot egy ideig a határőrség padlásán bújtatták, mire Lacinak és édesapjának sikerült átjutnia a határon. Édesanyját és testvérét csak fél év múlva láthatta a színész, mert akkora sikerült eladniuk kinti házukat.

A múltbéli események miatt azt vallja, két születésnapja van, most ünnepli a 30-at és a 39-et is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.