A légszennyezettség egyik oka, hogy helytelen dolgokat égetnek az emberek

Forrás: https://www.origo.hu/tudomany/20181124-sulyos-egeszsegugyi-kovetkezmenyei-vannak-az-avaregetesnek.html -
légszennyezettség levegő fűtés Dunaújváros Miskolc tüzelőanyag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több településen is magas a légszennyezettség a szálló por miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Sajószentpéteren egészségtelen volt a levegő minősége. További öt település - Dunaújváros, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok és Salgótarján - levegőminősége volt kifogásolt a levegőhigiénés index alapján.

A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban javulás nem várható - tették hozzá.

A hulladékégetés tilos és nagyon veszélyes, súlyos egészségügyi károkat okoz. Forrás: https://www.origo.hu/tudomany/20181124-sulyos-egeszsegugyi-kovetkezmenyei-vannak-az-avaregetesnek.html

Külön kiemelték, hogy a fűtési szezonban gyakran kialakuló légszennyezettségi probléma hátterében leggyakrabban a helytelen lakossági tüzelés áll. A Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívja a lakossági figyelmét, hogy mellőzzék a festett és kezelt fa, műanyag, gumiabroncs, ruhanemű, illetve az egyéb hulladékok tüzelését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.