Ketten meghaltak a spanyolországi viharban

Forrás: Shutterstock -
eső halál Spanyolország vihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A viharos időjárás miatt két ember életét vesztette Spanyolországban.

A viharos időjárás miatt két ember életét vesztette Spanyolországban - közölte az MTI a spanyol sajtó információi alapján. Az első áldozat halálát sziklaomlás okozta egy erdei úton Puenxo településen. A második férfi akkor veszítette életét, amikor Santiago de Compostelában rádőlt egy park kőfala.

Elővigyázatosságból mostanra az ország több nagy közparkját ideiglenesen bezárták, így például a spanyol fővárosban található El Retiro parkot is.

Az Elza névre keresztelt vihar az egész Ibériai-félszigetet érinti. Spanyolország északi részén óránként 160 kilométert meghaladó erősségű széllökésekről számolt be a meteorológiai szolgálat (Aemet).

Hajnalban a kantábriai Reinosában az Híjar folyó kiöntött medréből, elárasztva a környező utcákat. Többen házukban rekedtek, amelyet körbevett a víz, néhány lakót viszont ki kellett telepíteni.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Az andalúziai Nerva település polgármestere José Antonio Ayala katasztrófahelyzetről beszélt, miután csütörtökön a heves esőzés miatt rövid idő alatt megáradt a Santa María patak. Az utcákon másfél méteres magasságban, nagy erővel hömpölygő víz járműveket sodort el, házakba, garázsokba és mintegy ötven üzlethelyiségbe folyt be. A polgármester szerint a példátlan áradásnak az az oka, hogy két éve tűz pusztította ki a környező erdőt, amelynek újratelepítése elmaradt, így nem volt, ami csillapíthatta volna a víz erejét.

Az előrejelzések szerint az Elza nevű vihar szombatig érezteti hatását Spanyolországban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.