Ezért ne ajándékozz kisállatot karácsonyra

Forrás: Shutterstock -
karácsony állat ajándék ünnep háziállat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állatvédők arra buzdítanak mindenkit, karácsonyra inkább ne ajándékozzanak állatot.

Az állatvédő szervezetek egy részénél karácsony környékén szünetel az örökbefogadás, nem véletlenül: a karácsonyra adott meglepetés nem mindig ér célt. Egy tündéri háziállat sok esetben okozhat örömet, ugyanakkor a leendő gazdira hatalmas felelősséget ró. Előfordult, hogy az ajándékozott nem tud mit kezdeni a kis kedvenccel, vagy hamar rájön arra, hogy neki ez csak nyűg, nincs elég ideje a munkája mellett az állattal foglalkozni. A gyermekeknél hasonló a helyzet, a kezdeti lelkesedés nagyon hamar alábbhagyhat. Ekkor jön a kérdés: mi legyen a kutya vagy a macska sorsa...

A Ragazze azt írja, a szaporítótól vásárolt kisállatok sokszor kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe és az utcán végzik. Épp ezért nagyon fontos, hogy a felnőttek felelős döntést hozzanak és tartsák észben azt, hogy az állattartás munkával jár. Ha mindenképp szeretnél kisállatot ajándékozni, azt inkább ne karácsonykor tedd, hanem egy olyan időszakban, amikor reálisan át tudod gondolni, valóban fel van-e rá készülve az, akinek adni szeretnéd.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.