Időjárás: tovább hűl a levegő, hózáporok jöhetnek

Forrás: Shutterstock -
karácsony hideg időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hidegfronti hatás várható karácsony második napjától: hózáporok is jöhetnek.

Karácsony második napján gyengén felhős időre számíthatunk sok napsütéssel. Esetleg elvétve fordul elő zápor. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős. Hidegfronti hatás várható. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet délután. Pénteken változóan felhős idő lesz, nyugaton sok napsütéssel, keleten egy-egy hózáporral. Reggel országos fagy ígérkezik -5, +0 fok közötti értékekkel, délután is csak +5, +6 fok valószínű. Erős marad a légmozgás.

Hidegfronti hatás várható Forrás: Shutterstock

Szombaton keleten erősen felhős időre van kilátás, elszórtan hózáporokkal. Nyugaton a napsütés lesz főszerepben. Élénk lesz az ÉNy-i szél. Már csak 0-5 fok lesz délután, tovább hűl a levegő. Vasárnap keleten is csökken a felhőzet, többórás napsütés ígérkezik. Kicsi az esély hózáporra. Reggel -5, délután +3°C körüli értékeket mérhetünk. Fagyos nap valószínű. Hétfőn változóan felhős idő valószínű, délutántól vastagabb felhőzettel. Csapadék esetleg estétől fordul elő. Fagyos lesz a reggel, délután is csak 0-5°C várható - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.