Karácsonyfát állított halott testvéreinek a győri családirtó életben maradt kislánya

Forrás: Thinkstock -
Győri családirtás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatéves Léna tudja, hogy a nővére és a bátyja már "az égben vannak", mégis karácsonyfát állított nekik. A kislány végignézte, ami korábban az anyjával történt, és utána azt is, ahogyan az apja egy fürdőkádba dobott hajszárítóval végezni akart magával, most pedig a testvérei halálát. A gyereket pszichiáter kezeli. 

"Most fogom csak fel, hogy egyedül a kis Léna maradt nekünk, aki szintén ott volt a testvéreivel Győrben, de az életét valami csoda folytán megkímélte az apja" – mondta el a Blikknek a nagymama, és arról is beszélt, hogy a kislány karácsonykor szívszorító megjegyzést tett.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

„Önfeledten játszott velük, amikor váratlanul így szólt: Nagyi, a testvéreim már a mennyországban vannak, de otthon feldíszítettem egy karácsonyfát nekik. Add ide az ő ajándékait is, beteszem majd a fenyőfájuk alá" – idézte Lénát a nagymama. „A szívem majdnem megszakadt, amikor ezt hallottam. Hiszen Léna nagyon ritkán beszél a testvéreiről, de az ajándékozás során rájuk is gondolt. Nemrég elmesélte nekem, hogy azon a szörnyű napon, amikor kibújt a takaró alól, sokáig szólongatta a nővérét, Lilit és a bátyját, Istvánt. 'Próbáltam keltegetni őket, de nem ébredtek fel. Aludtak. Aztán amikor anyu bezörgetett az ablakon, elmondtam neki, hogy nem ébrednek fel a testvéreim'" – magyarázta a kislány a nagymamának.

Az anya magát okolja a tragédiáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.