Pápai Joci 2017-ben az Origo, tavaly pedig Az én apám című dalával nyerte meg A Dalt. Jövőre nem indul az MTVA dalversenyén, de a 2020-as mezőny bemutatkozásán ő is jelen volt. Az Origónak elmesélte, hogy ünnepelte meg az első győzelmét, és miért alszik még mindig rongyos pólóban.

Joci elmesélte, milyen érzés kétszeres Dal-győztesként jelen lenni az eseményen.

"Az a legfurább, hogy ugyanúgy ver a szívem, mint mikor versenyzőként jöttem el az első ilyen sajtótájékoztatóra pár éve. Ez biztosan azért van, mert nekem tényleg A Dal hozta el a sikert, lényegében én innen számolom az időt. Nagyon hálás vagyok, hogy ez a műsor hozzá tudott tenni ahhoz, amit én megálmodtam magamnak otthon, és mindent valóra váltott."

És arról is beszélt, mit érzett, amikor először bejutott A Dalba.

"Mikor bejutottam A Dalba először az Origóval, ott volt mellettem a bátyám, akivel együtt sírtunk, aztán jól meg is ünnepeltük."

Kijev, 2017. május 13. Pápai Joci előadja Origo című dalát a 62. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban 2017. május 13-án. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Bár Pápai Joci neve kapcsán sokan emlegetik a dupla győzelmet, ő tudatosan figyel arra, hogy ne szálljon el.

"A siker részéből annyit könyvelek el magamnak, hogy azzal foglalkozhatok, amihez értek, és végre megadta nekem a sors azt, amire mindig vágytam. Egyébként mindenben szeretnék az a telepi srác maradni, aki mindig voltam, és legbelül mindig is leszek. Hiába tudnék puccos, szatén pizsamát felhúzni, én továbbra is szakadt pólóban szeretek aludni, és a feleségem tudja azt, hogy az ágynemű nem lehet selyemből. Nagyon rászóltam a körülöttem levőkre, hogy ha a legkisebb változást észlelik, azt mondják, mert nagyon szégyellném magam, ha így járnék."

A Dal 2020, Pápai JociFotó: Csudai Sándor - Origo