Pápai Joci: "Nincs selyempizsamám, szakadt pólóban alszom"

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
siker Pápai Joci A Dal változás énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pápai Joci 2017-ben az Origo, tavaly pedig Az én apám című dalával nyerte meg A Dalt. Jövőre nem indul az MTVA dalversenyén, de a 2020-as mezőny bemutatkozásán ő is jelen volt. Az Origónak elmesélte, hogy ünnepelte meg az első győzelmét, és miért alszik még mindig rongyos pólóban.

Joci elmesélte, milyen érzés kétszeres Dal-győztesként jelen lenni az eseményen.

"Az a legfurább, hogy ugyanúgy ver a szívem, mint mikor versenyzőként jöttem el az első ilyen sajtótájékoztatóra pár éve.

Ez biztosan azért van, mert nekem tényleg A Dal hozta el a sikert, lényegében én innen számolom az időt. Nagyon hálás vagyok, hogy ez a műsor hozzá tudott tenni ahhoz, amit én megálmodtam magamnak otthon, és mindent valóra váltott."

És arról is beszélt, mit érzett, amikor először bejutott A Dalba.

"Mikor bejutottam A Dalba először az Origóval, ott volt mellettem a bátyám, akivel együtt sírtunk, aztán jól meg is ünnepeltük."

Kijev, 2017. május 13. Pápai Joci előadja Origo című dalát a 62. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban 2017. május 13-án. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko) Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Bár Pápai Joci neve kapcsán sokan emlegetik a dupla győzelmet, ő tudatosan figyel arra, hogy ne szálljon el.

"A siker részéből annyit könyvelek el magamnak, hogy azzal foglalkozhatok, amihez értek, és végre megadta nekem a sors azt, amire mindig vágytam.

Egyébként mindenben szeretnék az a telepi srác maradni, aki mindig voltam, és legbelül mindig is leszek.

Hiába tudnék puccos, szatén pizsamát felhúzni, én továbbra is szakadt pólóban szeretek aludni, és a feleségem tudja azt, hogy az ágynemű nem lehet selyemből. Nagyon rászóltam a körülöttem levőkre, hogy ha a legkisebb változást észlelik, azt mondják, mert nagyon szégyellném magam, ha így járnék."

A Dal 2020, Pápai Joci Fotó: Csudai Sándor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.