13 éves lány késelte meg iskolatársát egy gyermekotthonban Komárom-Esztergomban

késelés gyermekotthon Komárom-Esztergom megye letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letartóztatták azt a 13 éves lányt, aki hátba szúrta iskolatársát Komárom-Esztergom megyében.

Elrendelték annak a tizenhárom éves lánynak a letartóztatását, aki december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta tizenöt éves iskolatársát – számolt be róla az Ügyészség.hu.

Mint írják, a gyanúsított előzmény nélkül, egy alkalommal, 11,5 centiméter pengéjű késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint emiatt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A gyanúsított a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyása esetén más személyt jogellenesen befolyásolna.

A gyanúsított letartóztatását életkorára figyelemmel javítóintézetben szükséges végrehajtani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.