Veronai busztragédia: 3 év után fizethet a biztosító a családoknak

Forrás: AFP/HANDOUT -
halál Verona veronai buszbaleset biztosító tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
3 év után végre most fizetne a biztosító a veronai buszbaleset károsultjainak.

Bár az átutalást januárra tervezték, váratlanul megvétózta az egészet az ügy egyik érintettje: a Ripost információi szerint visszautasította a neki adott ajánlatot, így újabb egyeztetésekre van szükség.

Idén lesz 3 éve, hogy a Szinyei Merse Gimnázium diákjai a franciaországi sítúrájukról hazafele tartva borzalmas balesetet szenvedtek az olaszországi Verona közelében az A4-es autópályán, 2017. január 20-án.

A balesetben és az azt követő szörnyű tűzben tizenheten veszítették életüket.

A tragédia 3 évvel ezelőtt történt.

Forrás: AFP/HANDOUT

Az őket szállító busz felelősségbiztosítója három év elteltével végre kifizetné a teljes biztosítási összeget, amely

6 millió euró, tehát 1,8 milliárd forint.

Ez a pénz nemcsak a gyászoló hozzátartozóké és a túlélőké lesz, egyéb anyagi kártérítést is tartalmaz. A tervek szerint januárban történt volna az átutalás, a folyamat azonban elakadt.

„A biztosító arról értesítette a jogosultakat, hogy újabb megbeszélésre van szükség. Kijelentették: vagy mindenkivel megállapodnak, vagy pedig senkivel. Ezért lehetséges az, hogy ha egyvalaki nem fogadja el az ajánlatukat, akkor senkinek nem fizetnek. És most ez a helyzet áll fenn" – fejtegette Szendrei Endre, az egyik áldozat, Eszter nagybátyja, aki blogot is vezet a balesetről.

Az elhunyt áldozatok után a szülők, a testvérek és a nagyszülők egyaránt jogosultak kártérítésre.

„Volt olyan család, Krizsány László barátomék, akiknek az egyetlen gyermekük halt meg a balesetben. Vígh György testnevelő két gyermeke veszett oda, ő maga súlyosan megsérült. Tavaly októberben aztán ő is örök álomra hajtotta a fejét: az ő özvegye teljesen egyedül maradt. A túlélők közül többen súlyosan megsérültek, van, akinek a gyógykezelése a mai napig tart, és olyan is, aki soha nem tud már dolgozni, ezért életjáradékra szorul" – folytatta Szendrei.

Bár a biztosítási kifizetések megtörténtek, a jogerős bírósági ítélet után kártérítési per indul a balesetért elítélt vétkesek ellen. Ott még a biztosítási összegnél is jóval nagyobb pénzekről lehet szó.

kiégett busz, veronai buszbaleset, 2017 Forrás: AFP/HANDOUT

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.