Gesztesi Károly már fél évvel ezelőtt tudhatta, hogy gond van a szívével

Forrás: Facebook -
halál kardiológia Gesztesi Károly Lagzi Lajcsi infarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész ország gyászolja Gesztesi Károlyt, aki tragikus hirtelenséggel hunyt el. Galambos Lajos szerint az infarktusban elhunyt színész azonban tudhatta, hogy valami nincs rendben a szívével.

"Nem szívesen emlegetem fel, hogy májusban rosszul lettem, és szirénázó rohamkocsi sietett velem az intenzív osztályra, de most elmondhatom, Karcsi utána felhívott, és nemcsak azt vallotta be, hogy ő is megrémült, hanem arra is megkért, menjek el vele terheléses kardiológiai vizsgálatra" – kezdte a mulatószenész.

"Elmentünk, méghozzá az egyik legjobb szakemberhez, és komolyan vettük.

Sosem mondta el, mi lett a pontos eredmény, de nem tudom feledni, hogy utána az orvos vele négyszemközt is beszélni akart.

Ennél többet nem tudok mondani erről a dologról, hiszen utána ő sem hozta fel, de most minden más megvilágításba került"– emlékezett vissza Galambos Lajos, és felsóhajtott.

Gesztesi Károly szombat délután 56 éves korában halt meg. Forrás: Facebook

Lajcsit nagyon megviselte barátja hirtelen halála.

"Rögtön összehaverkodtunk, ahogy a zeneművészeti szakközépiskolában először összenéztünk. Persze, a fürdőben tartott tornaórákat jobban élveztük, és utána sokat csajoztunk a pesti strandokon. Évtizedeken át frocliztuk egymást, de a nagyvonalúsága is változatlan maradt. Kezdetben furcsálltam, hogy az uzsonnájából mindenkit megkínált, később annak is szemtanúja voltam, ahogy befizetett egy vendéglőbe egy hajléktalant.

Sok jó embert ismerek, de az a mackós ragyogás, ami belőle áradt, abszolút páratlan volt.

Nehezemre esik múlt időben beszélni róla. Számomra nem halt meg, csak megpihent"– mondta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett trombitaművész a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.