Ausztrál tűzvész - Melbourne levegője a legrosszabb a világon

Forrás: AFP/William West -
Melbourne ausztrál bozóttűz légszenyezettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ausztrália második legnagyobb városában, Melbourne-ben és Victoria állam egyéb részein a legrosszabb a levegő minősége az egész világon a bozóttüzek miatt keletkezett füst és por okán - tudatták a helyi hatóságok kedden.

Melbourne-ben sorozatban második nap nyilvánították veszélyesnek a város levegőjét, és délutánra a világ legrosszabb adatait mérték a városban az IQ Air Quality Visual adatai szerint, amely globális levegőminőségi adatok összesít. A füst és a por miatt az ausztrál nyílt teniszbajnokság edzőmérkőzéseit is le kellett fújni, és a selejtezőket is elhalasztották.

Melbourne közelében is kellett oltani a bozóttüzeket Forrás: AFP/William West


A bozóttüzek füstje miatt több tűzjelző is megszólalt a városban. A hatóságok arra kérték az embereket, hogy ha tehetik, ne menjenek ki a szabadba, mert a levegő jelenleg még a teljesen egészséges emberek számára is veszélyes. Dean Stewart a helyi meteorológiai intézettől azt tudatta, hogy szerdán várhatóan délnyugati szél érkezik a városba, amely némileg javít majd a helyzeten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.