Solti Ádám és felesége, Berni autóbalesetet szenvedtek: eléjük vágott egy autó, a sofőr pedig elhajtott a helyszínről.

Csúnya balesetet szenvedett Solti Ádám és felesége, Berni, de szerencsére egyiküknek sem esett komoly bajuk. A 7-es főúton haladtak, amikor egy autó eléjük vágott. Ádámnak sikerült elrántania a kormányt, és egy oszlopnak csapódtak. A másik autó sofőrje elhajtott a helyszínről.

"A belső sávban haladtunk, előttünk egy autó és egy teherautó ment. Szerettem volna elhagyni őket, indexeltem és sávot váltottam. Az előttem haladó autós azonban egy pillanat alatt bevágott, pont oda, ahol mi voltunk" - magyarázta Solti Ádám.

Solti Ádám és BerniForrás: Instagram/Solti Ádám

"Elrántottam a kormányt, hogy ne ütközzünk össze. Felhajtottam egy járdaszigetre, ahol még napokkal később is látszik a féknyom és a horpadás az oszlopon, ahol nekimentem. Tiportam a féket és próbáltam bekanyarodni a Kánai útra, ahol végül sikerült megállni.

Az autó gumija szétrobbant a manőver közben, a borzalmas hang és a fékcsikorgás miatt még a balesettől 100 méterre levő kereskedésből is kiszaladtak megnézni, mi történt" - árulta el a Blikknek Ádám, aki feleségével együtt nagyon megijedt. "Ilyenkor dühös az ember, de aztán előbb arra jön rá, szerencsés, hogy épségben kiszállt a kocsiból, majd arra, milyen törékeny az élet. Elég egy rossz pillanat, és vége..." - mondta Berni. A másik autó sofőrjét nem találják. 

"Próbáltam megnézni a rendszámát, de nem láttam... Egyszerűen továbbment! Kivágott, miatta történt az egész, aztán elhajtott! Bár volt térfigyelő kamera a kereszteződésnél, a másik autó rendszáma pont nem látszik, így nem tudjuk, előkerül-e valaha a sofőr. Nem kártérítést szeretnék a másik sofőrtől, csak annyit, kérjen bocsánatot. Főleg azért, mert otthagyott, pedig nem tudhatta, esett-e bajunk" - mondta Ádám, pedig bőven keletkezett káruk: tréler szállította el az autót, új gumik kellenek, és még vizsgálják, hogy a futóműnek lette-e baja.

A lap kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányságon elmondták, vizsgálják a baleset körülményeit.