Életfogytiglanra ítélte a bíróság dabasi nő gyilkosát

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság életfogytiglan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék az otthonában brutálisan megölt dabasi-sári nő gyilkosát pénteken. Az ítélet nem jogerős.

A törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vádlott 2018. március 5-én behatolt a hetvenéves, betegségekkel, demenciával küzdő nő otthonába, ahol bántalmazta, majd megkötözte őt, és elrabolta a pénzét, csaknem 1,7 millió forintot. A sértett rövid idővel a bántalmazás után sérüléseibe belehalt, holttestét másnap rokonai találták meg - írta a törvényszék.

Forrás: Shutterstock


Az ítélet szerint a férfi nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követte el az emberölést.
A férfi legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadságra. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.