Ennyi pénzt kerestek az NBI-es focisták 2018-ban

Forrás: Szabó Péter - Origo -
NB I pénz foci fizetés kereset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UEFA 2018-as üzleti jelentéséből kiderül, mennyit költöttek az európai futballklubok a játékosok fizetéseire az adott évben.

A jelentések alapján egy hazai, az NB-I-ben szereplő futballklubnak átlagosan 5,3 millió euróra, vagyis átszámolva

1,7 milliárd forintra becsülték az összköltségeit.

Az UEFA számításai szerint pedig a teljes költségük nagyjából 76,5 %-át szánták bérkifizetésre. Ez azt jelenti, hogy a klubok éves átlagát tekintve 1,3 milliárd forintot költöttek az NB-I-es játékosok kifizetésére, ami

havi lebontásban 108 millió forintot jelent

– számol be a Blikkaz Mfor által kigyűjtött számok alapján.

A klubok éves átlagát tekintve 1,3 milliárd forintot költöttek az NB-I-es játékosok kifizetésére Forrás: Szabó Péter - Origo

Két évvel ezelőtt a magyar NB-I-es labdarúgók bére az erurópai listán a 21. helyen állt, de mivel idehaza évről évre emelkedés figyelhető meg, az is előfordulhat, hogy hamarosan a TOP20-as listán vannak a hazai fizetések.

A lista alapján az is kiderült, hogy a kelet-európai régióban Magyarországot Ukrajna (7 millió euró) és Lengyelország (5,8 millió euró) előzi meg, Horvátország, Csehország, Románia, Szerbia és Szlovákia mögöttünk van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.