Öngyilkos lett egy debreceni egyetemista: akár depresszió is állhat a tragédia hátterében

Forrás: Shutterstock -
depresszió öngyilkos öngyilkosság Debrecen egyetemista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétvégén öngyilkos lett egy debreceni egyetemista. Szakértő elárulta, az öngyilkosságok hátterében az esetek nagy részében depresszió áll.

Szombat éjszaka ugrott ki a kollégium nyolcadik emeltéről egy debreceni egyetemista. A 20 éves kollégistát súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították, ahol megműtötték, de az életét a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni – írta a Dehir.

A Noizz most megkérdezett egy szakértőt, aki elárulta, a befejezett öngyilkosságok 90 százalékában mentális zavar áll a háttérben, leggyakrabban a súlyos depresszió, de előidézheti skizofrénia, valamint drog- és alkoholfüggőség is.

Ez a három leggyakoribb pszichiátriai betegség áll a befejezett öngyilkosságok háttérben; ezek általában kezeletlenek maradnak" - nyilatkozta Tóth Mónika Ditta pszichológus.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A szakember elárulta azt is, a depresszió leggyakoribb tünetei lehetnek a nyomott hangulat, a gyakori sírás, a rosszkedv és az energiátlanság. Ilyenkor az érintett számára a korábbi örömteli tevékenységek már nem okoznak örömet, és visszahúzódnak a különböző társas tevékenységektől.

Mint írják, nagyon fontos, ha ezeket a jeleket látjuk valakin, segítsük abban, hogy minél előbb eljusson pszichológushoz vagy pszichiáterhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.