Erős földrengés rázta meg Délkelet-Törökországot, 18 halott

Forrás: Shutterstock -
földrengés Délkelet-Törökország halálos áldozatok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erős, 6,8-as fokozatú földrengés rázta meg pénteken helyi idő szerint 20 óra 55 perckor (közép-európai idő szerint 18 óra 55 perckor) Délkelet-Törökországot. A rengés hipocentruma Elazig tartomány Sivrice körzetében, 6,75 kilométeres mélységben volt - közölte a török katasztrófavédelem. A jelenlegi információk szerint a természeti csapásban legkevesebb nyolc ember meghalt, 270 pedig megsebesült.

Süleyman Soylu török belügyminiszter a sajtónak azt mondta, hogy legalább tucatnyi ház omlott össze, mintegy harminc embert próbálnak kimenteni a romok alól. Hozzátette: az éjszakai sötétség és az alacsony hőmérséklet nehezíti a munkálatokat.

Szeizmográfos földrengés-mérés (illusztráció). Forrás: Shutterstock

A földrengés pénteken helyi idő szerint 20 óra 55 perckor rázta meg Délkelet-Törökországot. A rengés hipocentruma Elazig tartomány Sivrice körzetében, 6,75 kilométeres mélységben volt. A rengést a környező tartományokban: Diyarbakirban, Adiyamanban, Adanában, Hatayban, Osmaniyében, Tunceliben, Gaziantepben, Sanliurfában és Malatyában is érezni lehetett.
Délkelet-Törökországnak ez a része helyi viszonylatban a ritkábban lakott vidékek közé tartozik, a hegyek magassága néhol eléri a 2300 métert. A rengés epicentrumának közvetlen környezetében főként kisebb, nehezebben megközelíthető falvak találhatók, ami ugyancsak hátráltatja a hatóságok munkáját.

Emelkedett szombatra a Délkelet-Törökországban bekövetkezett erős földrengés halálos áldozatainak száma, a 6,8-as fokozatú földmozgás következményeként legalább 18-an vesztették életüket, 553-an sérültek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.