Kökény Attilát elítélte a bíróság: megszólalt az énekes

Forrás: Facebook/Kökény Attila -
Kökény Attila bíróság ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kökény Attilát pénzbüntetésre ítélte a bíróság. Megszólalt az énekes, elárulta, mit gondol a történtekről.

Kökény Attila 2014-ben állítólag le akarta fizetni a Liszt Ferenc téri reptéren a felügyelőt, azért, hogy ne nézzenek bele felesége bőröndjébe. A hírek szerint az énekes a zöld folyosón szeretett volna bejutni, hogy ne kelljen vámot fizetnie a külföldről behozott ruhák után.

A bíróság elsőfokon egy millió forint pénzbüntetésre ítélte Kökényt, aki el is fogadta a vádakat. Az ügyészség azonban másodfokon felfüggesztett börtönbüntetést akart kiszabni az énekesre. Az ügy most zárult le, csak pénzbüntetést kapott.

Kökény Attila sikernek érzi, hogy eddig eljutott A Dalban, reméli, hogy új stílust mutatott Forrás: Facebook/Kökény Attila hivatalos oldala

„Amikor ez az egész megtörtént, azt gondolták a rendőrök, hogy én török cuccokkal kereskedek itthon, de az igazság az, hogy én soha életemben nem árultam sem ilyesmit, sem mást. Jöttek is keresni a ruhákat, de természetesen nem találtak semmit... Úgy keveredtem a dologba, hogy egy ismerősöm felhívott, van–e még ismeretségem a reptéren, mert a családjával bevásároltak törökben, én pedig segíteni szerettem volna. Gondolom mindenki életszerűtlennek tartja, hogy amikor egy hétvégén tíz fellépésem van, akkor a parkolóban, csomagtartóból árulom a hamis cuccokat!" - mondta el a Ripostnak Attila.

„Attila egy szerencsétlen szituáció miatt keveredett bele ebbe a cselekménysorozatba. Azért vállaltuk a védelmét, mert álláspontunk szerint tettének nem volt büntetőjogi relevanciája. A bíróság már első fokon is ellentétes nézőpontra helyezkedett és Attila már akkor úgy döntött, hogy nem folytatja az ügyet és kész lett volna befizetni a rá kiszabott bírságot. Most, hogy az ítélet jogerőre emelkedett, természetesen napokon belül rendezi majd a számlát"- mesélte Kökény Attila ügyvédje, dr. Bölcskei Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.