Koronavírus: Az Egyesült Államok evakuálni készül Vuhanban lévő állampolgárait - világszerte terjed a kór

USA evakuálás koronavírus terjedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államok evakuálni készül konzulátusának személyzetét és más amerikai állampolgárokat a tüdőgyulladást okozó járvány epicentrumának számító kínai Vuhanból - jelentette be az amerikai külügyminisztérium szombaton.

Ennek érdekében kedden a távozó amerikaiak rendelkezésére bocsát egy Vuhanból közvetlenül San Franciscóba tartó repülőgépet - áll a közleményben. A bejelentés szerint a konzulátusi személyzeten kívül a többi amerikai állampolgár csak egy részének tudnak helyet biztosítani a járaton. Elsőbbséget élveznek azok, akik fokozottan vannak kitéve a fertőzésnek.

Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt szájmaszkot visel egy turista a párizsi Eiffel-toronynál 2020. január 25-én. Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

A koronavírus egyre terjed? Több országban is jelentettek gyanus megbetegedéseket.

A tüdőgyulladást okozó koronavírus első fertőzésgyanús esetét jelentették be Kanadában a helyi egészségügyi hatóságok szombaton.

Egy észak-moszkvai szálloda nyolc vendégét vitték kórházba szombaton magas lázzal, jelenleg vizsgálat alatt állnak, hogy kiderüljön, a tüdőgyulladást okozó új koronavírus fertőzte-e meg őket - tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget egy egészségügyi forrás.

Kínában vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek - jelentették be az ottani egészségügyi hatóságok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.