Tavaszias meleg és záporok - ez várható a következő napokban

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
tavaszi idő időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
13 fok és zápor is várható a következő napokban.

Csütörtökön a kezdeti napsütést követően ÉNy felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon szórványosan, máshol csak néhol alakul ki zápor, vagy hózápor. A DNy-i szél egyre inkább megerősödik. Melegfronti hatás érvényesül. +4 és +9 fok között alakul a hőmérséklet.

Egy turista fotóz a Lánchíd közelében a tavaszias időben Budapesten Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Pénteken erősen felhős időre számíthatunk, főleg délelőtt több helyen esővel, záporesővel. Erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. +10 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton többórás napsütés valószínű, északnyugat felől változó felhőzettel. Zápor inkább csak estefelé északon fordul elő. A DNyi, Ny-i szél időnként megélénkül. 10 és 15 fok közötti tavaszias időre van kilátás.

Vasárnap délelőtt borongós, esős, délután derengő idő várható. Az ÉNy-i szél nagy területen lesz erős, ÉNy-on viharos. Hidegfront éri el hazánk térségét. 7 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan alakul ki záporeső. A DNy-i szél megélénkül. 5 és 11°C között alakul a maximum - írta meg a köpönyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.