Oscar-díj - Billie Eilish is fellép a gálán

Forrás: AFP/Emma Mcintyre -
Oscar-díj Billie Eilish fellépők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A friss Grammy-díjas Billie Eilish is szerepel majd a 92. Oscar-díjátadó műsorában. Az amerikai filmakadémia közleménye szerint a 18 éves énekesnő "különleges előadással" lép színpadra.

A közösségi médiát máris elárasztották a találgatások arról, hogy a fiatal sztár esetleg az új Bond-film főcímdalát énekeli majd a gálán. A felvétel bemutatóját eddig tavaszra ígérték. Közben azonban Eilish a vasárnapi Grammy-díjátadóról négy fődíjat vihetett haza: megszerezte a legjobb album, felvétel, dal és új felfedezett trófeáját is.

Billie Eilish Forrás: AFP/Emma Mcintyre

A Los Angeles-i kamaszlány mellett az Oscar-gálán olyan sztárok lépnek majd fel, mint Elton John, Idina Menzel, Cynthia Erivo, Randy Newman és Chrissy Metz. Ők azonban a legjobb filmbetétdal kategóriában szereplő számokat énekelik.
Január elején jelentették be, hogy Eilish lesz a társszerzője és az előadója az új Bond-film főcímdalának. A Nincs idő meghalni című 007-es epizód áprilisban debütál a mozikban.
Az Oscar-gálák történetében több alkalommal jutottak díjhoz a Bond-számok: 2012-ben Adele kapta az Oscart a legjobb betétdalért, amit a Skyfall című epizódban énekelt, Sam Smith pedig 2016-ban a Spectre főcímdalával nyert Oscart.
Az amerikai filmakadémia díjátadó ceremóniáját február 9-én, vasárnap rendezik meg Hollywoodban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.