Elhunyt Gianni Minervini Oscar-díjas olasz producer

Forrás: Shutterstock -
Oscar-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Gianni Minervini, a Mediterraneo című film Oscar-díjas producere. A 92 éves olasz producer egy római kórházban hunyt el, búcsúztatását szerdán délután tartják a San Bartolomeo templomban - mondta el kollégája és korábbi üzlettársa, Antonio Avati.

Minervini 1976-ban alapította az A.M.A. Film produkciós vállalatot Antonio és Pupi Avatival együtt. A testvérek 1983-ban kiléptek a cégből, ezt követően Minervini egyedül vetette.
A Nápolyból származó Minervini az 1950-es évek közepén színészként kezdte pályafutását, tucatnyi filmben szerepelt. Producerként 1976-ban debütált a Bordella című zenés filmmel, amelyet Pupi Avati rendezett. Később háromszor nyerte el a legjobb producernek járó David Donatello-díjat, 1982-ben a Fuori stagione, 1984-ben a Picone küldött és 1990-ben a Turné című filmért, amelyet Gabriele Salvatores rendezett.
Salvatores rendezte a Mediterraneo című alkotást is, amely 1992-ben elnyerte a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját. A második világháborús film egyik producereként Minarvini is Oscar-díjas lett.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.