100 km/h-s szélviharra kell számolni ma

Forrás: Shutterstock -
időjárás szélvihar széllökés Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét első napján erősen felhős idő lesz többfelé esővel, záporral, a Dunántúlon zivatarral. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, a Dunántúlon 100 km/h-t meghaladó széllökésekre is készülni kell! 9 és 15 fok közötti tavaszias enyheség várható. Erős melegfronti hatás érvényesül estig, aztán hidegfront érkezik - írja a Köpönyeg.
100 km/h-s szélviharra kell készülni ma Forrás: Shutterstock

Kerdd hajnalban és reggel még több helyen lehet eső, zápor, akár zivatar, aztán a délelőtt folyamán - a nagy területen viharossá fokozódó (60-90 km/h) északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Északnyugaton és a főváros környezetében 100-105 km/h-s széllökések is lehetnek. Délután a felhőátvonulásokból egy-egy zápor előfordulhat. A hőmérséklet délután 6 és 12 fok között alakul. Erős hidegfronti hatás várható. Az autósoknak fokozott figyelemmel kell vezetniük a viharos oldalszél miatt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.