A vihar miatt Frankfurtban ragadt a magyar vízilabda-válogatott

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
válogatott vihar vízilabda Frankfurt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A viharos nyugat-európai időjárási viszonyok miatt Frankfurtban rekedt a magyar férfi vízilabda-válogatott, így kérdésessé vált a franciák elleni keddi világliga-selejtező megrendezése.

Märcz Tamás szövetségi kapitány Európa-bajnok együttese hétfőn kora reggel indult el, és a német nagyvárosba még elért, de nem tudta folytatni az útját.

Az eredeti tervek szerint a gárda Frankfurtból Bordeaux-ba repült volna tovább, ahonnan busszal utazna Limoges-ba, a keddi összecsapás helyszínére, de járatát törölték.


A csapat jelenleg a légitársaság által biztosított szálláson tartózkodik, és kedden reggel utazhat tovább, de nem Bordeaux-ba, hanem Toulouse-ba, ahonnan mintegy négyórás buszút következik majd, így nemcsak a hétfő (ma) esti, hanem a kedd délelőtti edzés is kiesik.
"Eleve nem volt egyszerű jó megoldást találni Limoges megközelítésére. Azt gondolom, a legjobbat választottuk, de arra nem lehetett számítani, hogy a viharok miatt a légi közlekedést korlátozzák" - idézte a vlv.hu a szövetségi kapitányt.

A férfi vízilabda-válogatott Frankfurtban ragadt Forrás: MTI/Kovács Tamás


Hozzátette, még

egyáltalán nem biztos, hogy sikerül elindulniuk Frankfurtból, ez az időjárási helyzet függvénye lesz.

A szakember megjegyezte, már tájékoztatták a nemzetközi szövetség (FINA) illetékeseit a kialakult helyzetről, a szervezet pedig úgy reagált, hogy lehet alternatív időpontja az összecsapásnak, ugyanakkor Märcz Tamás hangsúlyozta,

"valamilyen úton-módon" mindenképpen szeretnék a kijelölt időpontban lejátszani a találkozót.

Hozzáfűzte, a mérkőzés játékvezetői is hasonló problémával küzdenek, így az is megtörténhet, hogy a magyar csapat időben odaér, de a bírók nem.

A magyarok novemberben az oroszok legyőzésével kezdték a sorozatot, ha most is nyernek, akkor csoportelsőként jutnak a márciusi negyeddöntőbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.