Életfogytiglanra ítélték a gyilkost: még 2014 nyarán végzett egy idős hölggyel

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság életfogytiglan gyilkos büntetés börtön gyilkolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki megölt és kirabolt egy idős nőt 2014 nyarán a baranyai megyeszékhelyen - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék a nem jogerős ítéletről csütörtökön az MTI-t.

Az ügy elsőrendű vádlottja a nő lakásfelújításán dolgozott. 2014 év nyarán a társával 100 ezer forintot vitt el az ingatlanból, és amikor a nő erre rájött, az elsőrendű vádlott olyan mértékben bántalmazta, hogy eszméletét vesztette.

A történteket az ügy - italozó életmódot folytató, de a sértettel jó kapcsolatban lévő - harmadrendű vádlottja fedezte fel véletlenül, aki azonban a földön fekvő sértettet meglátva pánikba esett, és a helyszínről segítségnyújtás vagy a rendőrség, a mentők értesítése nélkül elrohant.

Az elsőrendű vádlott ezt követően a még életben lévő, de eszméletlen sértett arcát, fejét többször megszúrta, majd a lakásban magára hagyta. A rendőrséget a támadás után az idős nő barátnője értesítette, miután többször sikertelenül kísérelte meg elérni a sértettet.

Életfogytiglanra ítélték a gyilkost: még 2014 nyarán végzett egy idős hölggyel (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az elsőrendű vádlottat, mint visszaesőt, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet értelmében ő legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A másodrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt, lopás miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre, míg a harmadrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztása miatt pénzbüntetésre ítélték.

Az ügyész, a harmadrendű vádlott és védője a fellebbezés bejelentésére gondolkodási időt kért, az elsőrendű vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést, a másodrendű vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette. Az ítélet így nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.