Urbán Erika színésznő Kabos László társa volt 33 éven át, házas volt már, amikor egymásba szerettek. Hálából ment annak idején férjhez, a férfi ugyanis édesanyja halála után kihozta őt az elmegyógyintézetből.

Urbán Erika és Kabos László szerelme legendás volt, 33 éven át éltek együtt. A színésznő férjnél volt, amikor egymásba szerettek, de ez nem jelentett akadályt. A színésznő azonnal elköltözött férjétől, akivel hálából volt együtt.

Urbán Erika, Kabos László özvegyeForrás: Makkabi Kiadó

"Másnap elmentem a piacra, majd közöltem a férjemmel, hogy beleszerettem Kabosba, este már hozzá is költöztem. Imádott édesanyám temetésén a pap azt mondta: boldog lehetek, mert az édesanyám immár Jézus menyasszonya. Annyira dühös lettem ettől, hogy belelöktem az atyát a sírgödörbe. Azonnal elvittek a Lipótmezőre, mondván, megőrültem. Senkim sem volt, viszont édesanyám kollégája, Dobránszky Zoltán színművész kihozott az elmegyógyintézetből, magával vitt Veszprémbe, ösztöndíjasként tanulhattam, gondoskodott rólam. Megmentett, és hálából hozzámentem feleségül, de megbeszéltük, ha szerelmes leszek, elenged – és így is történt." - árulta el a Blikknek Urbán Erika.