Ingyenes gyerekfotózással verik át a szülőket

Forrás: Shutterstock -
átverés fotózás gyerekmodell gyerekfotók gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ingyen gyermekfotózást ajánlgat egy cég a szülőknek. Ez azonban átverés, már sokan pórul jártak.

Gyerekmodell-válogatással verik át a szülőket – számolt be róla a Ripost. Mint írják, a gyanútlan anyukákat, apukákat azzal keresik meg e-mailben vagy személyesen, hogy kiválasztották gyermeküket, akik ingyen részt vehetnek egy fotózáson.

Csakhogy később kiderül, az egész átverés, a szülőket több százezer forinttal akarják lehúzni. Az ingyenes fotózás után 20-30 ezer forintos regisztrációs díjat kérnek, aztán tanfolyamot is kínálnak 200-500 ezer forint közötti összegért, miközben azt hangsúlyozzák, hogy a gyerek előtt jól fizető modellkarrier áll.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Egy anyuka a portálnak elárulta, ők bedőltek az átverésnek, már a tanfolyam előlegét is befizették, amikor viszont visszamentek a fotózás helyszínére, a stúdiónak már hűlt helye volt.

„Aláírtam egy szerződést is, de nekem nem adtak belőle példányt. Mivel akkor nem volt nálam pénz, egy számlaszámot írtak sms-ben, hogy arra utaljak. Azóta se kép, se hang."

Azóta kiderült az is, hogy a kamucég a H&M nevével élt vissza, az ő nevüket használva tévesztették meg a szülőket. A márka kommunikációs menedzsere, a Dévényi Patrícia kijelentette, semmi közük az átveréshez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.