Robotokkal lép fel az egyik szambaiskola a riói karneválon

Forrás: AFP/Mauro Pimentel -
szamba riói karnevál robot
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robotokkal lép fel az egyik szambaiskola a riói karneválon: a Rosas de Ouro csapatának dobosait robotok kísérik a pénteken kezdődő fesztiválon.

A szambaiskola nemcsak színes díszletekkel és ragyogó kosztümökkel készült a parádéra, melynek idei témája a modern idők, hanem egyetemekkel együttműködve a legújabb technológiákat is bevonja fellépésébe.
A Carnival 4.0 nevű projekt keretében robotok fognak dobverőket osztogatni a dobosoknak, akik a túláradó lelkesedésükben gyakran törik el az eszközt fellépés közben.
A virtuális valóság segítségével pedig azok is a verseny részeseinek érezhetik magukat, akik nem tudnak részt venni a karneválon. A népszerű közösségimédia-oldalakon a rajongók virtuálisan felölthetik a szambaiskola kosztümjeit.

A szambaiskola színes díszletekkel, ragyogó kosztümökkel és robotokkal készül a parádéra Forrás: AFP/Mauro Pimentel

"Rájöttünk, hogy nem elég beszélni a technológiáról, el is kell azt hoznunk a parádéra"

- mondta Elcio Brito, a Carnival 4.0 project koordinátora.
A projektben részt vett a Sao Paoló-i Egyetem, az FEI Egyetemi Központ és a Maua Műszaki Intézet, valamint különböző iparági partnerek, akik a hardvereket és szoftvereket biztosították a projekthez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.