Egyedül totyogott egy 2 éves kisfiú Budapesten: a HÉV sínein is átmászhatott

Forrás: Shutterstock -
kisgyerek elveszett Budapest HÉV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy apa és fia állt meg, amikor meglátták a magárahagyott kisfiút.

Sokkoló látványra lettek figyelmesek az autózók kedd este a Grassalkovich úton: a járda nélküli szakaszon ugyanis egy pizsamás, két év körüli kisfiú sétálgatott. Szerencsére az épp arra autózó Rózsa Gusztáv és a fia közbeléptek, mielőtt tragédia történhetett volna.

"Megláttuk a kisfiút, ahogy szaladt az út mentén" – mesélte a Borsnak Gusztáv.

Az említett úton nincs járda, csupán egy padka, így a kicsi szinte közvetlenül az autók mellett totyogott. A férfi először azt hitte, hamarosan felbukkan a közelben a kisfiú édesanyja is, azonban hamar világossá vált számára, hogy a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

"Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé. Még mindig beleborzongok, ha rá gondolok"

– mondta a férfi.

A kisgyerek teljesen egyedül bóklászott az életveszélyes úton (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A gyermek vélhetően a közeli HÉV sínjein is átmászott, hogy az útra jusson.

"Rögtön megálltunk, kitettük az elakadásjelzőt, és a kisfiút betettük egy megálló furgonba, hogy legalább melegben legyen.

Csak zokni, pizsama, egy pelenka és egy sapka volt rajta.

Hívtuk a rendőrséget, közben meg csöngetni kezdtünk a környéken, hátha felismeri valaki, de senki nem tudta, hogy honnan jöhetett vagy kik lehetnek a szülei. Nem beszélt, pedig próbáltuk kérdezgetni" – mesélte a megmentő.

A gyereket ezután átadták a rendőrségnek, akik később közölték, hogy megtalálták a szülőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.