Ő volt Ferenc pápa nagy szerelme: Amalia Damonte

Forrás: AFP/Andreas Solaro -
pápa Ferenc pápa pap szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Interjút adott Ferenc pápa gyermekkori szereleme, Amalia Damonte.

A 83 esztendős Amalia Damonte elárulta, fiatalkorában egy utcában lakott Ferenc pápával és szerelmesek voltak egymásba. A két tinédzser olyannyira komoly érzelmeket táplált egymás iránt, hogy már a házasságot tervezték. Csakhogy a szülők nem vették jó néven szerelmüket, így végül elváltak útjaik: a fiatal Jorge Mario Bergoglio a papi hivatást választotta, Amalia pedig férjhez ment máshoz.

Egy nap kaptam tőle egy szerelmes levelet. Azt írta, feleségül akar venni, és egy fehér házat vásárolni, ahol boldogan élhetünk. Le is rajzolta a piros tetejű fehér falú házikót. Az utolsó mondata az volt, ha nem mondok igent, papnak áll, és istennek szenteli az életét. Nagy szerencséjére nemet mondtam, fájt, de ma már úgy látom, így volt jó" – idézi az asszony szavait a BEST magazin.

Az egykori szerelmesek egyébkánt később sem szakították meg a kapcsolatukat. „Kikosaraztam, de soha nem engedtük el egymást" – mondta Amalia, majd elárulta, nagymamája temetését is Ferenc pápa celebrálta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.