Koronavírus - Nem zárható ki, hogy koronavírus okozta egy olasz nő halálát Ausztriában

Forrás: NIAID-RML -
halál Ausztria koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem zárható ki, hogy koronavírus-fertőzés okozta egy Ausztriában vakációzó olasz nő halálát - jelentették be az osztrák hatóságok szerdán. Közben egy bécsi tanárnőnél is jelentkeztek a fertőzés tünetei, ezért az intézményben beszüntették az oktatást.

A gyógyüdülőként, fürdővárosként és síterepként is ismert Bad Kleinkirchheimben szabadságát töltő olasz nő Udine térségéből származik, és pénteken érkezett Karintia tartományba. Szerdára virradóra érte a halál; a helyszínre siető orvos nem zárta ki a koronavírus-fertőzést, de a vizsgálatok még tartanak.

koronavírus Forrás: NIAID-RML

Közben ki kellett üríteni Bécs nyolcadik kerületében egy iskolát, mert felmerült a gyanú, hogy az egyik tanárnő megfertőződött a koronavírussal. A pedagógus azóta karanténban van; nemrég Olaszországban járt, ott kaphatta meg a fertőzést.
Tirol tartományban azt próbálják felderíteni, kikkel állhatott kapcsolatban a két, koronavírussal fertőzött fiatal. Hatvankét embert vizsgáltak meg, 12 esetben karantént rendeltek el.
A körülményekhez képest jól van az a magyar nő, akit egy bécsi kórházban ápolnak koronavírus gyanújával. A nő az MTI-nek elmondta: a láza megszűnt, ugyanakkor gyengének érzi magát. Vizsgálják, hogy koronavírus okozta-e a magas lázat és a levertséget. A beteg korábban Velencében járt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.