Plácido Domingo nyilvánosan kért bocsánatot azoktól a nőktől, akiket karrierje során szexuálisan zaklatott

Forrás: AFP/Christophe Simon -
Plácido Domingo nyilvános szexuális zaklatás bocsánatkérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly augusztusban robbant a botrány, miszerint a világ egyik leghíresebb tenorja, Plácido Domingo nők tucatjait zaklatta szexuálisan. A világsztár nyilvánosan is bocsánatot kért minden nőtől.

Több balerina és táncosnő is megvádolta Plácido Domingót, hogy karrierjük alatt zaklatta őket. Akik pedig nem engedtek a csábításnak, azoknak derékba törte karrierjét is. Többen számoltak be arról az esetről, hogy amikor nem engedték a tenornak, hogy fogdossa és csókolgassa őket, hanyatlásnak indult a szakmai életük.

Plácido Domingo Forrás: AFP/Christophe Simon

A világsztár akkor közleményt adott ki, amiben azt taglalta, hogy sajnálja, hogy tettei a mai morálnak nem felelnek meg, de sosem akart bántani senkit.

„Mindezek ellenére fájdalmas azt hallani, hogy bárkit megbántottam vagy kellemetlen helyzetbe hoztam – bármilyen rég és a szándékaim ellenére történt is. Azt hittem, hogy minden interakciómat és kapcsolatomat szívesen fogadták, és kölcsönös beleegyezésen alapult. Azok, akik ismernek vagy velem dolgoztak, tudják, hogy szándékosan soha nem bántanék meg senkit. De elismerem, hogy azok a szabályok és elvárások, amelyek alapján ma mérlegelünk, nagyon különböznek azoktól – és ez így van jól –, amelyekkel a múltban együtt éltünk"

A napokba pedig ismételten bocsánatot kért azoktól a nőktől, akiket karrierje során bántott, elárulta, teljes felelősségt vállal tetteiért.

„Bár nem volt szándékos, de valóban, soha senkinek sem lenne szabad fenyegetést érezni"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.