A Metallicáról neveztek el egy mélytengeri rákot

név Metallica mélytengeri rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Metallica nevű heavy metal zenekarról neveztek el egy mélytengeri rákot.

Torben Riehl, a frankfurti Senckenberg Kutatóintézet és Természettudományi Múzeum mélytengeri kutatója a féregszerű rákfajnak a Macrostylis metallicola nevet adta - közölte az intézmény csütörtökön.
Riehl elmondta, hogy az amerikai zenekar nagy rajongójaként egész életét végigkísérték a Metallica slágerei és zenéje, ezért akart az új faj elnevezésével a heavy metal banda előtt tisztelegni.

mélytenger Forrás: NTNU


Az új fajra a Csendes-óceán északi részén bukkantak, amikor egy jövőbeli mélytengeri bányászati terület kialakítását megelőzően végeztek környezeti hatástanulmányokat.
A legfeljebb 6,5 milliméterre növő rák egy Mexikó és Hawaii közötti területről származik. Tökéletesen alkalmazkodott a 4100-5000 méteres mélységekhez és az ott uralkodó nagy nyomáshoz. A rákfaj szélsőséges körülmények között él, szemek és színpigmentek nélkül, teljes sötétségben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.