Megszólalt egy volt koronavírus-fertőzött: élete legrosszabb napjai voltak

Forrás: Science Photo Library/KTSDESIGN/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Ktsdesign/Science Photo Library -
koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 21 éves Tiger Yige a The Guardianben számolt be arról, milyen szörnyű volt átesni a koronavírus-fertőzésen, ráadásul a családtagjait is megfertőzte. A betegség 3 hétig tartott nála, most azonban már negatív a tesztje.

Elmondta, hogy január 17-én a tanítási szünetben kezdtek megjelenni nála a tünetek: izomfájdalmat érzett és hőemelkedése volt, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Később visszament a kollégiumba, de mivel nem múltak el a panaszai szülei tanácsára bement a Tongji Kórházba, amely tele volt emberekkel, az orvosok pedig teljes védőfelszerelésben közlekedtek.

A kórházban megvizsgálták: májfunkcióértékeket néztek nála és CT-t is készítettek, ami kimutatta az elváltozást a tüdején. A nagymamája főzött rá, aki szájmaszkban hozta neki az ételt, és mindent, amivel evett, utána kidobtak.

A koronavírus illusztrációja. Burkán jól láthatóak a szóban forgó fehérjetüskék Forrás: Science Photo Library/KTSDESIGN/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Ktsdesign/Science Photo Library

A legrosszabb időszak egy héttel az első tünetek jelentkezése után következett, köhögni kezdett, és az egész tüdejét kezdte megfertőzni a vírus. A szájon át alkalmazandó gyógyszereket tovább kellett szednie, és vénásan is kapott ellenanyagot. Az orvos gyanúja ekkor merült fel a vírussal kapcsolatban, de csak szakértő csapat állapíthatta meg a koronavírus jelenlétét - írja a lap. Másnapra a helyzet még inkább romlott. Hideg rázta, alig tudott kikelni az ágyból, és a láza 39 fokra szökött fel. Fájt a hasa, a háta. Élete legrosszabb időszakának nevezi ezt a pár napot. Már jobban volt, amikor megcsinálták a koronavírus tesztet, addigra a bátyja és a nagymamája is lebetegedett, szerencsére mindannyian meggyógyultak.

„Ötletem sincs, hogy kaphattam el a vírust" – idézi Tiger Yige a The Guardianben megjelenő beszámolóját a szeretlekmagyarorszag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.