Időjárás: esős és szeles napok jönnek

Fotó: Polyák Attila - Origo -
eső időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szél, eső és borongós napok jönnek: erre kell számítani a héten.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon szórványosan, a Dunától keletre többfelé várható eső, zápor. 9 és 17 fok közötti enyhe idő lesz, DK-en lehet a legmelegebb. Estig a DNy-i, estétől az ÉNy-i szél erősödik meg, kettős fronthatás valószínű.

Esős napok jönnek Fotó: Polyák Attila - Origo

Szerdán a Dunántúlon - az egyre viharosabb északnyugati szél hatására - csökken, szakadozik a felhőzet, előbukkan a nap. A Dunától keletre ugyanakkor marad a borongós idő több helyen csapadékkal. A csúcsérték 10 fok körül alakul.

Csütörtökön reggel keleten még lehet eső, majd nyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, fokozatosan kisüt a nap. Estétől nyugat felől aztán újabb felhősödés kezdődik. Reggel 0, délután 9-10 fok várható.

Pénteken és szombaton ismét borús időre van kilátás többfelé újabb esővel, záporral. Pénteken a DK-i, szombaton az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá. Marad a 9-11˘C körüli maximum - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.