Dr. Novák Hunor a koronavírusról: „Ne higgyük azt, hogy mi ebből kimaradunk”

betegség Dr. Novák Hunor koronavírus vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Novák Hunor a TV2 kamerái előtt beszélt a koronavírusról.

Dr. Novák Hunor a TV2 Mokkájában vendégeskedett, ahol elárulta, a hozzá érkező páciensek arról számolnak be, hogy félnek a koronavírustól. A szakember kijelentette, Magyarországon egyelőre nincs ilyen megbetegedés, de szinte elkerülhetetlen, hogy a jövőben ne jelenjen meg.

Nagyon gyakran kérdezik, el merjünk-e ide utazni, el merjünk-e menni belföldi szállodába, köhögött kettőt, lehet-e koronavírusos... Erre azt tudom mondani, hogy jelenleg nincs koronavírus Magyarországon, nem kell ettől rettegnünk, viszont azt is hozzátenném, hogy óriási csoda lenne, ha nem lenne Magyarországon koronavírusos betegség, vagy kisebb-nagyobb esetszámú megbetegedés, ezzel mindenképp számolnunk kell. (...) Szerintem ez gyakorlatilag elkerülhetetlen. (...) Ne higgyük azt, hogy mi ebből kimaradunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.