Így készül a visszatérésre a közelmúltban stroke-ot kapott Tóth Attila

Forrás: Wikimedia Commons/M-né Kovács Ágnes -
betegség Tóth Attila zenekar visszatérés Pokolgép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Ez a második hétvégi közös zenélésünk Attilával, felfrissitjük a dalainkat, hogy minden rendben menjen az első, márciusi 21-i koncerten. -kezdte a Blikknek a Pokolgép együttes alapítója, Kukovecz Gábor.

A rockbanda vezetője elárulta, ugyan frontemberüket, a lábadozó Tóth Attilát két hónapig nélkülözniük kellett, egy percet sem tétlenkedtek.

"Bár a szomorú eset mindannyiunkat figyelmeztetett, hogy benne vagyunk a korban, jobban kell vigyázni magunkra, az önként vállalt koncertszünet alatt sem pihentünk. A kényszerszabadságot arra használtuk fel, hogy stúdióba vonuljunk és felvegyük a legújabb CD-nk zenei alapjait, így most már Attilára vár a munka nagyobbik fele, fel kell énekelnie az összes dalt.

A május 9-i budapesti fellépésig több vidéki koncertet tervezünk, így elég feszített lesz a menetrend "

– magyarázta a gitáros, aki kiemelte, az énekes sztrókja „segített" abban, hogy letegye a cigarettát.

"Abban állapodtunk meg, hogy csak akkor állunk színpadra újra, ha Attila az orvosaival konzultálva úgy érzi, már százszázalékos állapotban van. Nincs vészforgatókönyv. Ha pedig a koncerteken történne valami, azonnal leállunk"

– ismerte el a basszusgitáros Pintér „Pinyő" Csaba.

Tóth Attila decemberben kapott agyvérzést. Forrás: Wikimedia Commons/M-né Kovács Ágnes

"Orvosi tanácsra még jó ideig nélkülözzük a stroboszkópot, és eleinte Attila sem lesz olyan mozgékony, mint korábban" – mondta Pinyő, aki azt is elárulta, a próbákon jobbára tejet kortyolgató Tóth Attila a koncerten sem ihat mást, csak szénsavmentes üdítőket.

"Bár az éneklés jobban megy, mint a beszéd, egyelőre csak a felépülésre és az együttesre koncentrálok.

A színházi fellépés azonban még csak álom, bár remélem, hogy az áprilisi Nyomorultakon már ott lehetek, de egyelőre a sok mozgással, átöltözéssel járó szerepre még nem állok készen" – vallotta be Tóth Attila, a Madách Színház művésze, aki A Társulat című show István, a királyának Tordájaként lett országosan ismert.

A zenekar a nagy évadzáró Metálkarácsonyt május 9-én a Barba Negra Trackben pótolja be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.