Kiderült: a Széchenyi fürdőben is jártak a koronavírussal fertőzött diáklányok

fertőzött diáklány koronavírus vírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint kiderült, a Prágában diagnosztizált barátnők gyalog közlekedtek Budapesten, betértek egy romkocsmába, egy palacsintázóba és egy gyógyszertárba, sőt a Széchenyi fürdőben is jártak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos több információt is megosztott arról a négy diáklányról, akik Budapesten is jártak február 26-28. között. A négy lányból kettőt közülük koronavírussal diagnosztizáltak Csehországban. Miután a cseh hatóságok feltérképezték, kivel kerültek kapcsolatba a diáklányok, mintegy húsz cseh állampolgárt helyeztek karanténba, prágai lakásukat pedig egy hétre lezárták.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a lányoknak nálunk nem volt helyismeretük, ezért pontosan nem tudták elmondani, merre jártak. Gyalogosan közlekedtek, betértek egy romkocsmába, palacsintázóba és egy gyógyszertárba, mert egyiküknek fájt a feje, és a Széchenyi fürdőben is eltöltöttek egy órát – írja az Origó.

A fürdő már ezelőtt is megerősítette a fertőtlenítést, az úszómedencék klórszintjét is megemelték, a nem klórozott gyógyvíz pedig 36-38 fokos, és elvileg a koronavírus nem szereti a meleget.

Az egyetemisták Milánó és Bécs után Budapestre jöttek, majd onnan utaztak Prágába. Forrás: --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.