A 3-as metró felújítása miatt hétfőtől lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere állomást

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
Ferenciek tere metrófelújítás Arany János utca lezárás kék metró állomás 3-as metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőtől lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást a 3-as metró felújítása miatt.

A BKK korábbi tájékoztatása szerint hétfőtől a 3-as metró hétköznapokon továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, azonban az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül halad majd át.

A3-as metró hétköznapokon továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, azonban az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül halad majd át Forrás: MTI/Mohai Balázs

A két lezárt állomás környéke a sűrű követésű belvárosi felszíni járatokkal - a megszokottnál gyakrabban induló 2-es villamossal, a kiskörúti járatokkal és a Rákóczi úti autóbuszokkal - továbbra is elérhető marad. A Ferenciek tere lezárásával a Buda felől érkezőknek, illetve a Buda felé továbbutazóknak a BKK új utazási irányokat ajánl, a többi közt a megszokottnál sűrűbben induló 4-es és 2-es metrót. Az Arany János utca metróállomás lezárásához kapcsolódóan a 72-es és a 73-as trolibusz útvonalát meghosszabbítják a Deák Ferenc térig.

Ugyancsak hétfőtől pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett várhatóan április 9-ig pályafelújítás miatt. A vonal Városmajor és a Szent János Kórház közötti szakaszán a pályasínt és a fogasléceket cserélik.
A Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A jelzésű, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es autóbusszal lehet utazni, amelyekhez kapcsolódva a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, gyermekvasút között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik.
Az alsó szakaszon található megállóhelyek hétfőtől szombatig a 60A és 60B jelzésű járatokkal is elérhetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.